نحوه اجرای رنگ نمای ساختمان
رنگ نمای ساختمانی یکی از پوششهای معروف در سالهای اخیر برای محیطهای بیرونی خانهها است که نمای جذاب و زیبایی را برای ساختمانها به وجود میآورد. این ترکیبات رنگ باید به طور کاملاً درست و اصولی انجام شود و اجرای آن نیازمند تجربیات و رعایت نکات فراوان است.
سطح رویه سازه همانند مرحلههای نخست رنگ آمیزی زیبا میماند و باعث ارتقای نمای ظاهری ساختمان با پایداری و استحکام عالی سطوح را دارا است. شما را در این مقاله با نحوه اجرای رنگ نما ساختمان بیشتر آشنا میکنیم و میتوانید با انواع رنگها و ویژگیهای آنها آشنا شوید.
انواع رنگ نمای ساختمان
برای اجرای رنگ نمای ساختمان باید به انواع رنگ، فروش و خرید رنگ مناسب، قیمت و بهترین نوع رنگ نما توجه زیادی داشت و باید بدانید که چه نوع رنگی بهترین استفاده را در رنگ نمای ساختمان دارد. رنگها میتوانند به ساختمان شما روح و جذابیت زیادی ببخشند و شما با سریعتر اجرا کردن رنگ نمای ساختمان، میتوانید با قیمت مناسبی این کار را انجام دهید.
رنگها امروزه علاوه بر زیبایی میتوانند به عنوان پوشش و عایق رطوبت و حرارت نیز به حساب بیایند و استفاده از آنها امروزه به امری ضروری در جهان تبدیل شده است.
رنگهای نمای داخلی ساختمانها به دلیل اینکه در فضای باز قرار میگیرند معمولاً روی گچ و بتون اجرا میشوند. محیطهای بیرونی و آزاد ساختمانها بیشترین تنش را نسبت به نواحی پوششدار دارند و بهمرورزمان باعث خوردگی و فرسایش سطح میشوند و این رنگ نمای ساختمان باید بهگونهای اصولی انتخاب شود تا باعث حفظ ظاهر ساختمان در برابر عوامل محیطی گردند.
رنگهایی مانند الکیدی، آکر لیک و سیلیکون و رنگهای روغن بهترین نوع برای رنگ پایه سیمان هستند. رنگ نمای ساختمان که بر روی بدنه سازه بکار میروند و نیاز به رویکرد جدی نسبت به فضای داخلی دارند و در انتخاب رنگ باید اطلاعات مهم و حیاتی را در این زمینه دانست. در ادامه برخی از مهمترین و پرکاربردترین رنگ نمای ساختمان را به شما معرفی میکنیم:
رنگ نمای آلکیدی
این رنگها در مقابل نور فرابنفش مقاومت زیادی دارند و کمی دیرتر اکسید میشوند و در مناطقی که رطوبت زیادی دارند، استفاده میشوند. معمولاً در زمان اجرای آن بو نسبتاً قوی به وجود میآید و باید یک تهویه مطبوع در حین کار رنگ آمیزی قرار دهید.
رنگ نمای اکریلیک
این رنگها یک سطح نمای عالی در مقابل بارش باران و شرایط جوی محیطی است. دارای طیف رنگی مختلفی بوده و نسبت به سطوح بتنی ساختمانها عملکرد عالی دارد. رنگهای اکریلیک به سه نوع ترکیبی پایه آب، لاتکس و رنگ پایه حلال آلی تقسیم میشوند.
رنگ سیلیکون
به صورت ترکیب سیلیکات و اکریلیک تقسیم میشوند و خاصیت ضد آب داشته و دارای استحکام بالا در مقابل شرایط آبوهوایی دارند و از تابش مستقیم نور خورشید محافظت میکند و یکی از بهترین گزینهها در مناطق گرم است.
رنگ پایه سیمان
این به صورت خشک تهیه میشود و برای رقیقتر شدن آن باید با آب ترکیب شود. سطح نفوذپذیری مناسبی داشته و بیشتر برای نواحی خشک و کم رطوبت استفاده میشود.
اعمال رنگ نمای ساختمان برای بخش فلزی
معمولاً سازههای فلزی ساختمان به دو بخش اصلی اسکلت فلزی که زیر مصالح به کار میرود و قطعات فلزی که جزئی از سازهها هستند و نقش تزئینی داشته که میتوانید برای قاب پنجرهای و چارچوب درب ساختمان استفاده نمایید. برای پوشش دهی بهتر این قطعات بهتر است از یک پرایمر زینک ریچ استفاده نمایید و سپس از رنگهای ساختمانی نظیر آلکیدی و پلی وینیل و ترکیبات آلی دیگر بهرهمند شوید. با توجه به واکنش سریع سطحهای فلزی که بیشتر زنگ میزنند بهتر است از قبل پوشش دهی اصلی را انجام دهید و مراحل را به خوبی با پرایمرهای ضد زنگ آماده سازی نمایید.
روش اجرای رنگ نمای ساختمان
برای اجرای رنگ بر روی نماهای ساختمان باید زیرسازی لازم را انجام دهید و قبل از هر چیزی باید سطح مسطح و صافی داشته باشید که این کار با سیمان کاری آستر انجام میشود. رنگ سیمان رویه نیز باید با توجه به رنگ مورد نظر در انتهای کار مشخص و اجرا شود. بهترین رنگ برای رویه سیمانکاری، استفاده از سیمان سفید و پودر سنگ است.
بعد از زیرسازی اولیه، اگر بخواهید باید روی عملیات بتونه کاری و پس از آن لایههای آستر رنگ را اجرا نمایید تا نما کامل برای رویه نهایی آماده شود. این مرحلهها با توجه به نوع رنگ، غلظت آن با قلم مو و غلتکهای رنگ آمیزی و پیستوله قابل اجرا هستند. شما باید گاهی با استفاده از داربست و تجهیزات بندبازی عملیات رنگ آمیزی را انجام دهید که بیشتر برای ساختمانهایی با ارتفاع بلند است.
آیا قابلیت افزایش پوشش دهی رنگ اکریلیک وجود دارد؟
رنگ نمای ساختمانی اکریلیک که از پرفروشترین رنگهای داخل بازار است و برای پروژههای مختلف سطوح بیرونی استفاده میشود و امروزه بهترین قدرت پوشش دهی را در میان رنگهای دیگر دارد و اگر بخواهید روی سطوح کاملاً صاف و بدون هیچ سوراخی در محیط 25 درجه انجام دهید، باید تکنیکهای روش رنگ آمیزی با ایجاد یک فیلم رنگ نازک و بدون ضخامت را برای رنگ آمیزی روی نمای ساختمان انجام دهید و قدرت پوششدهی رنگ نمای اکریلیک با این کار بالا خواهد رفت.
پوشش این نوع رنگ نمای ساختمان برابر 9 تا 10 متر مربع بهازای هر لیتر است که با اجرای مذکور میتوانید تا 2 متر مربع به مقدار عنوان شده اضافه نمایید تا در نوع خود باعث کاهش هزینههای شما در خرید رنگ گردد.
مقدار مصرف رنگ نمای ساختمان
از موضوعات مهم در زمینه رنگ نمای ساختمان، مقدار و میزان جرم مصرفی آن در واحد مساحت است. باید بدانید که این ترکیبات رنگی چه مقدار قدرت پوششدهی داشته و آیا میتوانند هزینههای مرتبط به خرید ما را کاهش دهند؟ باید بدانید که مهمترین آنها با توجه به نوع سطح و درجه سختی و خشن بودن آنها بستگی دارد.
معمولاً سطوحی که صاف نیستند، نیاز به مقدار رنگ بیشتری برای پوشش کامل دارند و باید بدانید که در مرحله اول اگر میخواهید قدرت پوشش را بالا ببرید، باید یک آماده سازی مناسبی بر روی سطوح انجام دهید و میتواند شامل حذف تمامی ناخالصیها و سنباده زنی سطوح بتنی و شستشوی بدنه ساختمان از آلودگیهای نفتی و روغنی باشد. باید این مورد را در نظر بگیرید که سطوح خشن و ناهموار میتواند بین 15 تا 20 درصد از میزان مصرف رنگ نمای ساختمانی شما را افزایش دهد و یک رقم بسیار قابلتوجه است و بهمراتب باعث افزایش هزینه شما میشود.
در این بخش با هم نحوه اجرای رنگ نمای ساختمان را یاد گرفتیم، اگر نیاز به مشاوره و راهنمایی های بیشتر داشتید می توانید با ما در ارتباط باشید و یا سوالات خود را در بخش نظرات بپرسید تا پاسخگوی شما عزیزان باشیم.